Jdi na obsah Jdi na menu
 


rypouš sloní

17. 12. 2012

 

1. Rypouš sloní je největší ploutvonožec z čeledi tuleňovitých. Žije v polárním pásu poblíž Antarktidy. Samci rypouše sloního dosahují délky až 6,5 m a jejich hmotnost je až 5 tun. Samice jsou  menší, dosahují hmotnosti 1 tuna. Život rypoušů se pohybuje okolo 14-20 let. Rypouši jsou specifičtí svým rypákem, který připomíná chobot slona.

2. Potrava: olihně, korýši, sépie, ryby, rejnoci...

3. Rozmnožování: Rypouši se páří na souši, jinak přebývají v mořích. Mláďata se rodí po 350 dnech a jsou kojena matkou. Během kojení se matka od mláděte nevzdaluje.

4. Zajímavost: Rypouš se pro potravu potápí až do 600 m a ponor trvá asi 20 minut.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář