Jdi na obsah Jdi na menu
 


pásovec štětinatý

17. 12. 2012

Pásovec štětinatý

Chaetophractus villosus (Wroclaw zoo)-1.JPG
Stupeň ohrožení podle IUCN
Vědecká klasifikace
Říše: živočichové (Animalia)
Kmen: strunatci (Chordata)
Třída: savci (Mammalia)
Řád: chudozubí (Xenarthra)
Čeleď: pásovcovití (Dasypodidae)
Rod: pásovec (Chaetophractus)
Binomické jméno
Chaetophractus villosus
(Desmarest, 1804)
rozšíření pásovce štětinatého
rozšíření pásovce štětinatého

Pásovec štětinatý (Chaetophractus villosus) je druh savce z řádu chudozubích žijící v Jižní Americe.

Popis

Pásovec štětinatý dorůstá délky až 40 cm a má tělo pokryté krunýřem z kostěných destiček. Krunýř se skládá z osmnácti pásů spojených navzájem měkkou kůží.

Pokud ho někdo napadne, stáhne končetiny a okraje krunýře dosednou na zem.


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář