Jdi na obsah Jdi na menu
 


vlaštovka obecná

29. 4. 2013

1. popis: má dlouhý ocas, dlouhá špičatá křídla, čelo, brada a hrdlo je rezavě hnědé, svrchní strana těla jednolitě modročerně lesklá, spodní bílá (hruď, břicho a spodní krovky ocasní),  samec má delší ocas než samice, délka těla 19 cm, váha 20 g

2. živí se létajícím hmyzem, pijí i za letu

3. hnízdí v květnu až srpnu 2-3 krát ročně, snáší 3-7 vajec, mláďata opouštějí hnízdo po 19-23 dnech

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář