Jdi na obsah Jdi na menu
 


slon

15. 4. 2013

Informace a zajímavosti:

Slon je největší žijící suchozemský savec na celém světě. Při narození váží okolo 98-103 kg. Samice slona je březí 20 až 22 měsíců, což je nejdelší doba březosti u suchozemského zvířete. Slon se dožívá 60 až 70 let a někdy i více i méně.Sloni můžou vážit i dokonce 12 000 kg. Sloni jsou v současnosti přísně chráněný druh po celém světě a když uvidíte slona se zvednutým chobotem potká vás něco pěkného:-)

potrava:

 

Sloni jsou býložraví a tráví denně až 16 hodin konzumací rostlinné potravy.Nejvíce se na potravě  skládá tráva. Zbytek je listí, kořínky, ovoce, semínka či květiny.

 

Zajímavá historie slonů:

 Slon se vyvinul nejprve z jemu podobného předka mastodonta, poté v mamuta a nakonec do podoby, jakou známe dnes. Za tu dobu se přispůsobil jídlu v Africe a Indii, kde slonů předci žili na Sibiři a v Severní Americe a Evropě.

Doufáme že to stačí. Poud ne, tak nám pište do komentářů a my vám s radostí odpovíme:-D.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář