Jdi na obsah Jdi na menu
 


lev pustiný

29. 4. 2013

Popis obrázku chybí  potrava:  antilopy,pakoně ,buvoli,zebry,zajíci,ptáci

-savec čeledi kočkovitých

-- je po tygrovi druhá největší kočkovitá šelma  -samci váží 150-250 kg a samice 120-150 kg        

-v divočině se lvi dožívají 10-14 let,  v zajetí se mohou dožít i věku 20 let                                        

-dříve se lvi vyskytovali v celé Africe , Asii, Evropě  i Americe, dnes se vyskytují pouze v Africe a na několika místech v Indii. 
 

-v dnešní době se vyskytuje v jižní a východní Africe,  a početní  populace se však snižuje, v divočině se vyskytuje asi 32 000 kusů ( v porovnání se v 90. letech 20. století se vyskytovalo 100 000 kusů)

-lvíčata se učí lovit už ve třech měsících,  většinou se nestanou úspěšnými lovci před dosažením druhého roku života                                                                                                                   

  -lvi podle některých zdrojů vyvinou rychlost 80 km/h ,ale spíše to bude 60 km/h   - nejdříve se za svou kořistí plížit alespoň do vzdálenosti 30 metrů ,obvykle někteří lvi spolupracují a snaží se obklíčit stádo z několika míst, jejich útok je rychlý a smrtící, lvice se snaží dohnat kořist rychlým sprintem a výpadem s vytaženými drápy,dlouhé skoky na oběť jsou mýtus,kořist většinou usmrtí zastavením přívodu krve do mozku, stiskem na hrdle nebo u menší kořisti zlomením vazu tlapou.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář